Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Wat is Social Selling?

Social Selling is het proces van onderzoeken, contact leggen en de interactie met (potentiële) klanten aangaan via Social Media platformen als Instagram, Facebook, LinkedIn en Tik Tok. Dit kan door te reageren, te ‘liken’ en de bijdragen van je (potentiële) klanten te delen maar vooral door zelf content te delen.

Je presenteert je als autoriteit, je creëert een relatie met mensen en vergroot je geloofwaardigheid door interesse voor de ander te tonen.

 

In plaats van een harde verkooptactiek gericht op het sluiten van deals, is social selling een manier om langzaam vertrouwen te winnen en zo je potentiële klanten op een warme, meer organische manier binnen te halen. Geen cold calling, maar social selling dus. Het kost zkeer tijd en energie om de potentiële kopers te veranderen in (vaste) klanten en in het beste geval zelfs online ambassadeurs van jouw bedrijf te worden.

Wist je dat je met tekst je boodschap kunt overbrengen aan je doelgroep?
Het op de juiste manier verwoorden van je teksten is dan wel van groot belang.
Winstgever heeft 49 tips verzameld voor het schrijven van sterke (verkoop)teksten.

De kracht van Social Media

Social Selling past helemaal in de trend dat sociale media steeds belangrijker worden voor ondernemers om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Een actieve, online houding draagt bij aan je marketingstrategie. Dat begint bij het selecteren van je doelgroep. Maak voor jezelf duidelijk voor wie je wil werken en wie jouw potentiële klanten zijn. De belangrijkste vraag hierin is tegenwoordig: ‘Hoe gedragen jouw prospects zich online?’.

 

Door actief te zijn op bijvoorbeeld Instagram Facebook, LinkedIn en/of Tik Tok is de kans groot dat je je potentiële klanten bereikt én nieuwe opdrachtgevers vindt. Het geeft je nieuwe mogelijkheden om bekendheid voor jouw bedrijf te genereren en je als autoriteit te presenteren. Je breidt langzaam het contact met je doelgroep uit en uiteindelijk zal dit dan resulteren in het winnen van nieuwe klanten.

Plan je vrijblijvend, kosteloos Strategiegesprek in en we gaan kijken of Social Selling ook voor jouw bedrijf inzetbaar is.